miércoles, 14 de junio de 2017

Diables Barcelona

Per primera vegada s’edita una guia il·lustrada dels balls i els grups de diables de la ciutat de Barcelona

Amb motiu dels quaranta anys de la fundació de la primera colla de diables de Barcelona de l’època moderna, el Ball de Diables del Clot, us presentem la primera guia il·lustrada que recull tots els balls i els grups de diables de la ciutat de Barcelona. És una mostra exhaustiva dels balls que trobem repartits pels barris de la ciutat.
Cada ball de diables té un caràcter propi, una història que el defineix, una indumentària que el representa, formada pels vestits, les forques, les maces i els estendards. Algunes colles són formades per adults i algunes altres, per infants, l’autèntic planter del futur de la nostra tradició més popular. Hi ha alguns balls de diables que van acompanyats de la diablessa i de Llucifer; uns altres, de figures ben singulars i, com no podia altrament, alguns també són vigilats de prop per un arcàngel o un sant, els seus rivals eterns.
Aquest volum és el primer dels ‘Grups Festius de Barcelona’, una col·lecció de guies de les figures de festa de la ciutat, totes il·lustrades per JuanolO i acompanyades dels textos de Xavier Cordomí. Llegint aquestes guies, descobrirem que aquests éssers fantàstics que evoquen mites i llegendes donen forma a la nostra cultura més popular, a la nostra història i a la nostra ciutat.
El llibre ‘Colles de diables de Barcelona’ es presentarà el 21 de juny a les 19.00 a l’Espai 4 del Palau de la Virreina.

No hay comentarios: